Vesti

Agronomski fakultet u Čačku obeležio 39 godina rada

Agronomski fakultet, u Čačku, Foto :Agropress

Čačak – Za četiri godine, sa prosečnom ocenom 9,50, Marijana Dugalić završila je Agronomski fakultet
i upisala master iz oblasti ratarstva i povrtarstva. Kao student generacije, zadovoljna je stečenim znanjem koje primenjuje za sada, u privatnoj praksi.
Čačanka Jovana Maričić završila je Agronomski fakultet sa prosečnom ocenom 9,80, a smer prehrambena tehnologija koji je završila smatra jednim od najperspektivnijih kada je buduće zaposlenje u pitanju. Sa njom se slaže i Stefan Krsmanović, predsednik studentskog parlamenta koji stečeno znanje primenjuje na svom poljoprivrednom domaćinstvu i svakodnevno uvodi novine u ratarskoj proizvodnji i izboru sortimenata
Agronomski fakultet u Čačku obeležava 39 godina rada i ovo je prilika da se sumiraju rezultati u proteklih godinu dana, kaže dekan profesor doktor Vladeta Stevović.

Agronomski fakultet u Čačku, dekan profesor dr.Vladeta Stevović, Foto :Agropress

,,Do današnjeg dana, 1.500 studenata je završilo Agronomski fakultet, danas delimo 52 diplome, 37 na osnovnim akademskim studijama, 12 master, dve specijalističke i jednu magistarsku disertaciju, a u toku su i tri odbrane doktorske disertacije. Na fakultetu je realizovan 21 projekat koje finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, tri Međunarodna projekta. Imali smo Savetovanja o biotehnologiji, preko 130 naučnih radova, iza nas su na desetine Međunarodnih konferencija, a cilj nam je da unapređujemo kvalitet kako nastavnog tako i naučnog rada”.
Ispred grada Čačka, brojnim zvanicama obratio se član Gradskog veća, dr Milan Lukić, direktor Instituta za voćarstvo.
,,Agronomski fakultet u proteklih 39 godina iznedrio je brojne stručnjake i grad Čačak i ubuduće će obezbeđivati sredstva za sticanje znanja kroz obezbeđivanje infrastrukturnih projekata koji će za cilj imati labaratorisjke i druge uslove koji doprinose razvoju poljoprivredne proizvodnje”, rekao je Lukić.
On dodaje da se završetkom privredne zone u Preljini i autoputem očekuje i dolazak stranih investitora kojima će biti neophodni edukovani agronomi koji će na taj način imati priliku da se zaposle.

 

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!