Vesti

Asfalt u Milatovićima meštani proslavili kao pravi srpski domaćini

Asfalt u Milatovićima, meštani proslavili kao pravi srpski domaćini, Foto: Agropress

Lučani – U dragačevskom selu Milatovići ovih dana praznična atmosfera, jer su meštani zaseoka Vukićevići
posle 40 godina nadanja konačno dočekali asfaltni put.
Dimitrije Vukićević kaže da je posle više decenija ipak doživeo da meže da prošeta asfaltom. On ističe da jeste bilo sumnje i da su mnoge njegove komšije rođaci bili ubeđeni da će ih asfaltiranje i ovoga puta mimoići.
“Ovo je najveće veselje u Milatovićima posle rata”, tvrdi ovaj dragačevski starina i dodaje da je svaka prethodna vlast obećavala put, ali da se na tome sve završavalo.
U šali, među sobom, meštani kažu da je teško poverovati da je jedno predizborno obećanje ispunjeno.

Asfalt u Milatovićima, meštani proslavili kao pravi srpski domaćini, Foto: Agropress

“Ispunjeno je obećanje što se tiče naše MZ i to ne samo u zaseoku Vukićevići, već i na putu Viča – Marino brdo. Zahvalni smo kako našoj lokalnoj tako i republičkoj vlasti, ali i Štrabagu i Putevima Ivanjica koji su pošteno odradili ono što je obećano, ” kaže Radojica Zečević i dodaje da će ovaj put sigurno zadržati mlade da ostanu u svojim domaćinstvima.
Prema njegovim rečima ova deonica meštane nije koštala ni dinara, ali kako kaže planiraju da iskoriste mogućnost zajedničkog finansiranja sa opštinom i asfaltiraju putne pravce koji nisu obuhvaćeni ovim projektom.

Radomir Vukićević, Foto: Agropress

Radomir Vukićević takođe tvrdi da su mnogi obećavali i da je asfalt trebalo da se uradi još pre 40 godina, ali da nijedna vlast do sada nije ispunila obećanje, a upravo taj put je po njegovoj priči razlog je što je nekada prvo selo u gornjem Dragačevu, došlo u takvu situaciju da ima 40 momaka od preko 40 godina koji se još uvek nisu oženili.
“Koja će mlada da dođe na današnje vreme u selo koje nema ni puta”, priča Radomir.

Milisav Vukićević, Foto: Agropress

Milisav Vukićević malo u šali, ali više u zbilji, kaže da su do sada glasali “za džabe”, ali da su zbog ovog puta predsednik države Aleksandar Vučić i predsednik opštine Milivoje Dolović stekli kod njega doživotni kredit.
Asvalt u zaseoku Vukićevići dočekan je sa najvišim počastima kažu meštani, pa su zbog ovog događaja sakupili sredstava, koliko je ko mogao, i napravili veliko narodno veselje, jer ovaj datum je za njih isto kao crveno slovo.

 

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!