Вести

Asfalt u Milatovićima meštani proslavili kao pravi srpski domaćini

Asfalt u Milatovićima, meštani proslavili kao pravi srpski domaćini, Foto: Agropress

Лучани – У драгачевском селу Милатовићи ових дана празнична атмосфера, јер су мештани засеока Вукићевићи
после 40 година надања коначно дочекали асфалтни пут.
Димитрије Вукићевић каже да је после више деценија ипак доживео да меже да прошета асфалтом. Он истиче да јесте било сумње и да су многе његове комшије рођаци били убеђени да ће их асфалтирање и овога пута мимоићи.
“Ово је највеће весеље у Милатовићима после рата”, тврди овај драгачевски старина и додаје да је свака претходна власт обећавала пут, али да се на томе све завршавало.
У шали, међу собом, мештани кажу да је тешко поверовати да је једно предизборно обећање испуњено.

Asfalt u Milatovićima, meštani proslavili kao pravi srpski domaćini, Foto: Agropress

“Испуњено је обећање што се тиче наше МЗ и то не само у засеоку Вукићевићи, већ и на путу Вича – Марино брдо. Захвални смо како нашој локалној тако и републичкој власти, али и Штрабагу и Путевима Ивањица који су поштено одрадили оно што је обећано, ” каже Радојица Зечевић и додаје да ће овај пут сигурно задржати младе да остану у својим домаћинствима.
Према његовим речима ова деоница мештане није коштала ни динара, али како каже планирају да искористе могућност заједничког финансирања са општином и асфалтирају путне правце који нису обухваћени овим пројектом.

Radomir Vukićević, Foto: Agropress

Радомир Вукићевић такође тврди да су многи обећавали и да је асфалт требало да се уради још пре 40 година, али да ниједна власт до сада није испунила обећање, а управо тај пут је по његовој причи разлог је што је некада прво село у горњем Драгачеву, дошло у такву ситуацију да има 40 момака од преко 40 година који се још увек нису оженили.
“Која ће млада да дође на данашње време у село које нема ни пута”, прича Радомир.

Milisav Vukićević, Foto: Agropress

Милисав Вукићевић мало у шали, али више у збиљи, каже да су до сада гласали “за џабе”, али да су због овог пута председник државе Александар Вучић и председник општине Миливоје Доловић стекли код њега доживотни кредит.
Асвалт у засеоку Вукићевићи дочекан је са највишим почастима кажу мештани, па су због овог догађаја сакупили средстава, колико је ко могао, и направили велико народно весеље, јер овај датум је за њих исто као црвено слово.

 

Agropress

Оставите коментар

error: Content is protected !!