Vesti

Asfaltirani putevi u Grabovici i Donjoj Vrbavi

Foto:OU GM

Gornji Milanovac – Započeti su radovi na asfaltiranju lokalnog puta u mesnoj zajednici Grabovica, saopšteno je iz OU Gornji Milanovac.
Predsednik Mesne zajednice Mileta Tešić rekao je da je ova saobraćajnica od velikog značaja za ovaj deo opštine, a ujedno i alternativni putni pravac na putu Gornji Milanovac – Kragujevac.
„Asfaltira se 830 metara deonice puta koja ima najviše oštećenja. Ovaj put je izuzetno značajan za Grabovicu, ovde imamo puno dece, tri puta dnevno prolazi i autobus koji prevozi učenike, tako da činimo sve da meštanima obezbedimo sve uslove da ovde ostanu da žive i rade“, rekao je Tešić.
U mesnoj zajednici Donja Vrbava asfaltirano je 500 metara lokalnog puta.
Predsednik Mesne zajednice Donja Vrbava Zoran Radovanović dodao je da je asfaltiran i put u dužini od 500 metara u ovoj mesnoj zajednici, koji povezuje opštinu Gornji Milanovac sa opštinom Knić.

Foto:OU GM

„Radovi se u celosti finansiraju iz budžeta opštine i ovim putem se zahvaljujem predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću što je i Donju Vrbavu uvrstio u spisak mesnih zajednica u kojima se asfaltiraju putevi. Ukupna vrednost radova iznosi 2.646.739,20 dinara. Nama je u planu, u septembru, da uradimo još jedan kilometar puta u zaseoku Mokro polje u Donjoj Vrbavi, po sistemu da na dinar učešća meštana, opština izdvoji tri. Ovaj putni pravac, koji je završen, veoma je značajan za meštane Donje Vrbave, ali i za meštane sela u opštini Knić, koja gravitiraju ka opštini Gornji Milanovac, jer će i njima biti olakšano putovanje“, istakao je Radovanović.

Početku radova su prisustvovali i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović i direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić.
Vrednost radova je 4.085.485,20 dinara finansiraju se iz budžeta opštine Gornji Milanovac.

izvor,OU GM

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!