Vesti

Baka Leposava odbranila kokoške od kune

Foto: Agropress

Planinskim kokoškama opasnost vreba od štetočina,a u planinskim selima kune često pričinjavaju štete u domaćinstvima. Mesecima je u domaćinstvu Djurovićanestajala živina, ali je 87 godišnja baka Leposava rešila da tome stane na put.
Porodici Djurović već neko vreme su nestajale kokoške, ali nisu mogli da otkriju razlog toga. 87godisnja Leposava otišla je do kokošinjca i prizor koji je zatekla je zapanjio. Našla je par mrtvih kokošaka i uljeza medju njima.

Leposava Djurović, Foto:Agropress

“ Ugledala se rep životinje,ali nisam odmah bila sigurna o kojoj životinji se radi,ali sam reagovala brzo,zgazila sam je na rep i udarala po glavi pazeći da me ne ujede.Da nisam tako reagovala,jutro bih dočekala bez kokošaka”, kaže za Agropress Leposava Djurović i dodaje da je njen postupak bio samo zaštita svoje imovine.

Foto: Agropress

Dok je Leposava vodila bitku sa predatorom,njen suprug Srboljub mirno je spavao.
“ Čuo sam tek ujutru šta se desilo,Leposava mi je rekla da je čula kako psi laju i odmah je istrčala napolje da upali svetlo ka kokošinjcu.Ponosan sam na nju jer je odbranila živinu od štetočine,” kaže Srboljub.
Porodica,ali i meštani Pranjana ponosni su na ovu hrabru staricu koja je spasila svoje kokoške da ne budu žrtva planinskog predatora.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!