Vesti

Bojić: Nudim Srbima besplatnu licencu za viski

Milijanko Boić, Srbin iz Kanade, koji živi u Londonu (pokrajina Ontarija) proizveo je viski od kukuruza po uzoru na američki. Piće je nazvao Ontario viski. Mećutim, njegova želja je da ovaj napitak dobije lokalni naziv, Srpski viski, i da uskoro započne njegova proizvodnja u Srbiji. Za sunarodnike licenca će biti besplatna, naglašava Milijanko.

,,Nijedan viski nije neko naročito kvalitetno piće i za dobre poznavaoce alkoholnih pica viski je  drugorazrednog kvaliteta. Pića od žitarica nemaju dovoljno aromatičnih supstanci”, kaže Milijanko. On dodaje da je uočio greške proizvođača viskija, nedostatke je ispravio i napravio sadašnji uzorak koji je nazvao Srpski viski.
Sve je počelo kada je nedavno od Milijanka jedan njegov prijatelj kupio aparat za destilaciju i kako kaže “primorao ga da započne proizvodnju viskija od žitarica”.

Milijanko Bojić već nekoliko decenija živi u Kanadi. U saradnji sa sinom, prošle  godine je patentirao novi metod u oblasti destilacija likvidnih supstanci na pari. Osim toga, proizvođač je rakije od suvih šljiva, kao i rakije od  celih i zamrznutih jabuka. Do sada mu je šest destilarija otkupilo licencu za njihovu proizvodnju.
“Recept za rakiju od divljih krušaka čuvam samo za sebe”, kaže Milijanko.

Za proizvodnju Srpskog viskija u Kanadi vlada  veliko interesovanje, ističe Milijanko. Ipak, on bi najviše voleo da i u njegovoj rodnoj Srbiji uskoro započne proizvodnja ovog alkoholnog pića. Originalna receptura postoji, a on bi, naglašava, sunarodnicima licencu  dao besplatno.

Svi zainteresovani za proizvodnju Srpskog viskija mogu kontaktirati Milijanka Bojića na mejl adresu mike.boyich@gmail.com

Agro press

Ostavite komentar

error: Content is protected !!