Вести

Budimku niko neće

Пожега – Дуго очекивана продаја пожешке „Будимке“, која је била заказана за јуче, није ни одржана јер се десило што се није могло
ни претпоставити – нико од потенцијалних купаца се није пријавио за јавно надметање.

Foto: Agropress

Месецима, па и годинама уназад се говорило да се за некадашњег гиганта југословенске агроиндустрије, у коме је производња обустављена децембра 2015. године, интересује више домаћих, европских и азијских компанија „с обзиром на њен бренд и потенцијале“. Жељно је Пожега, али читав овај крај који је Будимка хранила, очекивао 11. јун надајући се новом власнику и новом животу предузећа, премда су обавештења о продаји упућена на адресе 24 компаније и конзорцијума који су се распитивали о куповини фирме.

Budimka Požega,Foto:S. Jovičić

Будимка је на јавно даметање изашла у два дела. Посебно је на продају понуђена фабрика са свим својим производним капацитетима и парцелама по почетној цени 531.871.223 динара, а посебно фарма за тов јунади у селу Здравчићи за почетних 29.242.113 динара. Мада су цене далеко од релане вредности предузећа са чијих је плећа, проглашењем банкротства, скинут терет 13 милиона евра дуга, нико се до 4. јуна, када је био рок, није пријавио за јавно надметање. Зато аукције у Агенцији за лиценцирање стречајних управника јуче није ни било.
Ђорђе Зечевић, повереник стечајног управника за „Будимку“, рекао је за Блиц да је био уверен да ће фабрика, с обзиром да је интересовање било велико, бити продата у првом кругу.
-На изненађење свих нас десило се супротно. Идемо даље, поступак продаје ће бити настављен. Како – одлучиће Агенција за лиценцирање стечајних управника – казао је Зечевић.

Agropress / Блиц

Оставите коментар

error: Content is protected !!