Вести

Да ли ће Пољска решити цену српске малине?

У име произвођача малине, у Пољску је отпутовао др Александар Лепосавић из чачанског Института за воћарство заједно са представницима ресорног министарства како би се

упоредила тржишта цена и квалитет црвеног злата, а након тога формирала аконтна откупна цена за овогодишњи род.

Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић после састанка који је одржан са ресорним министарством рекао је да су договорили формирање радног тела које ће се упутити у Пољску.

,,Радно тело ће чинити представници ресорних министарстава, извозници и произвођачи малина, с тим што ће у наше име кренути др Александар Лепосавић са Института за воћарство у Чачку. Предложено је да се упореди цена малина у Пољској и наша, али и квалитет српског `виламета` и њихове малине, након чега, најкасније до четвртка очекујемо састанак са конкретним договором око аконтне цене за ову годину “, рекао је Радовић додајући да верује да ће ускоро бити понуђена цена од најмање 200 динара по килограму црвеног злата.

Он подсећа да су малинари тражили да просечна цена буде 1,83 евра или 200 динара за килограм малина. Сада је цена од 100 до 125 динара, понегде до 150 динара. Извозници сматрају да је цену малине у Србији оборила ниска цена пољске па ће решење покушати да пронађу у Пољској како би утврдили конкретну цену и на њу додали бонус за квалитет српске малине.

Глас западне Србије/Агро прес

Оставите коментар

error: Content is protected !!