Vesti

Devet jarića obradovalo Miniće iz Ljubića

Nije retkost da koza ojari trojke,ali u čačanskom selu Ljubić za pola sata dve koze na svet su donele 9 toro jarića.Borba sa minusom koji je zakovao celu zapadnu Srbiju,ponosne vlasnike držala je budnim cele noci .

Foto: Agropress

“ Ujutru sam ustao da nahranim koze,čim sam ušao video sam da se jedna ojarila i da dok sam ja pet jarića sredio,osušio,druga kota počela da se jari ,tako da ukupno imamo devet malih jarića. Majke su se dobro pokazale,a oni,iako su malo poranili,dobro su,” kaže Milan Minić za Agropress.

Milan Minić,Foto: Agropress

Tri decenije bračni par Minić bavi se kozarstvom,ali ne pamte da je ikad u njihovom malom toru u jednom danu na svet doslo devetoro mladunaca.Briga o njima i stalno dežurstvo ne pada im teško.

Marica Minić,Foto: Agropress

“ Dežuramo i nije nam teško,na sva dva sata,jer su mrazevi jaki.Moraju svi redovno da jedu,uzeli smo mleko u prahu da ih dohranjujemo,uključili smo dve sijalice kako bi se zagrejali”,kaže Milanova supruga Marica.
Jarići će,čim ojačaju, zbog nedostatka prostora u već tesnom toru pronaći nove vlasnike, a prioritet imaju samo oni koji vole životinje,pre svega deca.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!