Vesti

Dva miliona za razvoj seoskog turizma u opštini Ivanjica

Ivanjica – Opštinska uprava opštine Ivanjica, raspisala je konkurs za dodelu podsticajnih
redstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji opštine za 2018. godinu u iznosu od dva miliona dinara.
“Svrha dodele podsticajnih sredstva je stvaranje uslova za unapređenje i razvoj seoskog turizma i obezbeđenje kvalitetnih ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskim turističkim domaćinstvima na teritoriji opštine Ivanjica, a samim tim i unapređenje ruralne ekonomije i kvaliteta života na seoskom području”, rekao je za agenciju RINA predsednik opštine Zoran Lazović.
On je istakao da podsticaji obuhvataju podršku programima koji se odnose na unapređenje ruralne ekonomije za investicije koje se sprovode sa ciljem unapređenja kvaliteta života u ruralnim područjima.

Zoran Lazović, predsednik opštine Ivanjica

Podsticajna sredstva za razvoj seoskog turizma dodeljuju se kao namenska, bespovratna sredstva, a pravo na korišćenje podsticaja imaju fizička lica čiji su ugostiteljski objekti kategorisani kao seosko turističko domaćinstvo ili kuća, soba ili apartman u domaćoj radinosti i nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.
“Podnsilac zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji opštine Ivanjica, koji ispunjava uslove navedene u konkursu ima pravo na dodelu podsticajnih sredstava u iznosu do 80 % od vrednosti odobrenih aktivnosti u okviru poslovnog plana , a najviše do 200.000 dinara,”, kazao je prvi čovek opštine Ivanjica.
Inače, ukupan iznos od dva miliona dinara opredeljen je iz opštinskog budžeta, a prema rečima predsednika opštine ovaj iznos će biti značajno uvećan u sledećoj godini, jer su građani pokazali veliko interesovanje za učešće na ovogodišnjem konkursu.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!