Vesti

Dveri: Pokušali da izdaju u zakup državnu svojinu

Ljig – Opštinska organizacija Dveri saopštila je danas da je ljiška vlast nedavno pokušala izdavanja u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštini Ljig.
„Naime, u oglasu koji se stidljivo pojavio na zvaničnom sajtu opštine, pored ostalih, pojavile su se i dve parcele u selu Brančići, koje se nalaze na sred trase autoputa u izgradnji! Imaoc prava korišćenja na njima je JP „Putevi Srbije“, piše u saopštenju.

Zahtev odbornika Dveri da se na petoj sednici Skupštine opštine Ljig raspravlja o ovom „grubom“ propustu i sporni oglas poništi, lokalna vlast je ignorisala.
„U pomenutom oglasu ima još parcela koje su u takvom stanju da na njima ne može da se zasnuje poljoprivredna proizvodnja, ali to predsednika opštine Dragana Lazarevića nije sprečilo da takav oglas raspiše, i tako dovede u zabludu zainteresovane građane“, navode Dveri.
„Tako je to kada nam opštinu vode nestručni i bahati, koji neće da se potrude ni da isprave očigledne greške. Za njih je raspisivanje ovog oglasa formalnost, neprijatna obaveza, kako ne bi ostali uskraćeni za sredstva iz republičke kase. Zauzeti slanjem podrške svom vođi Vučiću, ljiški naprednjaci nemaju vremena da se bave rešavanjem problema građana“, zaključuje se u saopštenju Dveri.

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!