Vesti

Ekipa Dino parka spremila najbolji ajvar

Foto: Bašta Mašta

Zlatibor – Po četvrti put na Kraljevom trgu na Zlatiboru održano je nadmetanje za najboljeg ajvar majstora
najvećeg gurmanskog karavana na Balkanu, a ekipa „Dino Park“ pobednik je ovogodišnjeg kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“.
Pobednička ekipa predstavljaće opštinu Čajetina u velikom finalu gde će se boriti za titulu kralja ajvara za 2017. godinu.
„Ovo je potpuno neočekivano! Prijavili smo se zbog dobre zabave i druženja ali nismo slutili da možemo i pobediti. Pružili smo svoj maksimum, a mislim da je sjajan timski rad ključ za naš današnji uspeh. Biće nam zadovoljstvo da predstavimo Zlatibor u Sokobanji, a već sada mogu da najavim da planiramo upečatljivo učešće u svakom smislu“, kaže kapiten ekipe, Milica Zec.
Drugo mesto osvojila je ekipa “Gold Gondola”, dok je treće mesto pripalo ekipi “Popečitelji”. Ostalim takmičarskim ekipama dodeljene su zahvalnice za učešće u izazovu “Izađi mi na teglu”.
„Turistička organizacija Zlatibor je u septembru mesecu već tradicionalno domaćin našeg karavana pa je ovom prilikom direktoru Vladimiru Živanoviću uručena plaketa za izuzetan doprinos razvoju najvećeg gastronomskog karavana u Srbiji i pozicioniranju manifestacije Izađi mi na teglu kao tradicionalne manifestacije na teritoriji opštine Čajetina“, navodi jedan od organizatora manifestacije Ljiljana Vukotić.

Pobednici ,Foto: Bašta mašta

Za izbor pobednika zadužen je bio stručni žiri u sledećem sastavu: Ljubica Tomović – šefica kuhinje Specijalne bolnice Čigota, Gordana Šopalović – tehnolog iz kompanije Zlatiborac, Milunka Kljajić – zamenica šefa kuhinje restorana Grand i gostujuća članica žirija Ana Stanković – predstavnica Uni Kredit banke, sponzora prve nagrade u velikom finalu.
Pobednici su osvojili Smederevac S7 iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo i direktan plasman u veliko finale.
Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će 30 gradova širom Srbije.

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!