Vesti

Festival ukusa za vikend u Beogradu

Foto: Index

Na „Prolećnom ukus festu“, festivalu domaće hrane i pića 31. marta i 1. aprila u Beogradu predstaviće se oko 100 izlagača sa više od 3.000 različitih domaćih proizvoda iz cele Srbije i regiona.

Foto:Opanak

Kristina Trmanović, autorka festivala koji su podržali Ministarstvo poljoprivrede, Privredna komora i gradski Sekretarijat za privredu, kaže da će posetioci će u hotelu „Metropol“ imati priliku da kupe i degustiraju najukusnije vrste sireva, suhomesnatih proizvoida i vina.
Pored prepoznatljivih domaćih specijaliteta, na festivalu će moći da se degustiraju i jedinstvene kombinacije aroma kao što su sladoled od sira ili kačamak sa srpskom mocarelom, a trpezu će upotpuniti slatka zadovoljstva i osvežavajući prirodni napici.
Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević rekao je danas da ovo Ministarstvo nastoji da pomogne malim gazdinstvima da napreduju i plasiraju svoje proizvode na šire tržište.
– Danas imamo više od 50 isključivo prehrambenih proizvoda sa zaštitom geografskog porekla. Želimo da napravimo brend koji će se zvati srpski kvalitet, čemu ovakve manifestacije značajno doprinose – dodao je Stanojević.
Neki od najistaknutijih proizvođača iz različitih kategorija hrane i pića drugog dana festivala dobiće nagrade za najbolje ukuse Srbije.

Blic

Ostavite komentar

error: Content is protected !!