Nekategorizovano

Gornji Milanovac dobio 4 miliona sredstava za štetu od nepogoda

Gornji Milanovac – Prilikom posete državnog sekretara Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojana Stevića i savetnika ministra Đorđa Đokovića opštini Gornji Milanovac, potpisan je ugovor kojim su toj loklanoj samoupravi dodeljena bespovratna sredstva u iznosu od četiri miliona dinara za finansiranje aktivnosti nastalih usled elementarne nepogode.
„Šteta je evidentirana na više od 300 poljoprivrednih gazdinstava, na ukupnoj površini od oko 800 hektara. Iskazana novčana šteta iznosi više od 300 miliona dinara i iskreno se nadam da ćemo dobiti podršku i od Ministarstva poljoprivrede. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu nije nadležno za štetu na poljoprivrednim dobrima i zahvalan sam još jednom što su prepoznali da su Gornjem Milanovcu dobrodošla sredstva kako bi lakše prevazišli posledice nevremena“, rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Gornji Milanovac dobio 4 miliona sredstava za štetu od nepogoda,Foto; OU GM

On je rekao da se razgovarao i o racionalizacija broja zaposlenih, gde je opština Gornji Milanovac sprovela sve akte koje je dobila od nadležnog ministarstva.
„Prema preporukama smo i smanjili, za sedam, broj zaposlenih u javnim preduzećima, ustanovama i Opštinskoj upravi. Razgovarali smo i o razvojnim projektima u budućnosti, sa posebnim akcentom na program „Exchange 5“ koji vodi Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu“, naglasio je Kovačević.
Stević je izrazio očekivanje da će i Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede iznaći način da pomognu da se otklone posledice nevremena.

Gornji Milanovac dobio 4 miliona sredstava za štetu od nepogoda, Foto;OU GM

„Razgovarali smo i o Zakonu o opštem upravnom postupku, jer je opština Gornji Milanovac među prvim opštinama u Srbiji primenila ovaj propis. Teme su bile i Nacionalna akademija o kojoj će se narodni poslanici izjašnjavati uskoro, Zakon o platama, racionalizacija broja zaposlenih u organima državne uprave i lokalne samouprave. Što se tiče programa „Exchange 5“, imali smo sastanke u pet regionalnih centara gde su predstavnici jedinica lokalne samouprave upoznati kako mogu da apliciraju za ovaj projekat koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština, uz podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dok su sredstva obezbeđena putem donacija iz Evropske unije“, rekao je Stević.

Gornji Milanovac dobio 4 miliona sredstava za štetu od nepogoda, Foto; OU GM

Prema njegovim rečima, ovaj projekat je značajan jer se sredstva obezbeđuju za popis imovine u jedinicama lokalne samouprave.
„Konkursna sredstva su u iznosu od 3.300.000 evra. Dobio sam uveravanja da će opština Gornji Milanovac u saradnji sa okolnim opštinama i gradovima učestvovati u ovom projektu. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i ministar Ružić su na raspolaganju svim jedinicama lokalne samouprave za rešavanje problema na lokalu, posebno po pitanju sprovođenja zakonskih propisa, jer nam je cilj da olakšamo život građanima“, naglasio je on.
Stević kaže da je Vlada Srbije posredstvom ministarstava i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uložila značajna sredstva u projekte u opštini Gornji Milanovac, izazivši uverenje da će tako biti i dalje u novim projektima u kojima je ova opština aplicirala.

Agropres

 

 

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!