Vesti

Grad pomaže da zadrugari spremno dočekaju konkurse

Čačak – Potrudićemo se da naši zadrugari spremno dočekaju Konkurse koji su rapisani od strane Vlade i da im pomognemo koliko je u našoj moći da dobiju odeđena sredstva”

istakao je na sastanku sa zadrugarima zamenik gradonačelnika, Radoš Pavlović.

Projekti su pre svega investicionog karaktera i podrazumevju obnovu stada, nabavku nove opreme i mehanizacije. Novoformirane zadruge moći da dobiju oko 50 hiljada, a one koje već postoje i funkcionišu, oko 100 hiljada evra.

Po rečima, Radoša Pavlovića, ključni cilj ovih projekata jeste razvoj ruralnih područaja i da se mladi motivišu za ostanak i formiranje porodica na selu.

“Srbija ima oko 1500 registrovanih zadruga, od kojih mali broj funkcioniše, pa je namera da se u naredne tri godine u 500 sela formira 500 zadruga. Grad Čačak želi da to spremno dočeka, posebno jer će se morati potpisivati trojni ugovori sa resornim ministrstvima. Želimo da savetodavno delujemo prema zadrugarima, da ih objedinimo i vidimo koji su to njihovi zajednički projekti, da im pomognemo pri njihov izradi i u samom konkurisanju”, naglasio je Pavlović.

Na teritoriji Čačka funkcionišu četiri zadruge, Čačanska jabuka i tri nofoformire zadruge stočara. Konkurs na koji će moći da se prijave otvoren je pre nekoliko dana, a trajaće do kraja oktobra. Prednost će, kako ističe Pavlović, imati nerazvijeni regioni, ali mogućnost da se prijave imaju apsolutno svi.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!