Vesti

I komšije muku muče s malinom

Proizvođačima u BiH  hladnjačari su ponudili  cenu od jedne i po marke za kilogram koju oni smatraju mizernom.

I malinari u komšiluku imaju problem sa niskom otkupnom cenom, pa je u Zenici održana mirna protestna vožnja povodom nezadovoljstva malinara.

Cenu od jednu i po marku koju su ove godine ponudili otkupljivači smatraju mizernom i apsolutno neprihvatljivom, pa je održan protest u organizaciji Udrženja poljoprivrednika – proizvođača malina „Agroprodukt-Lašva“,

Cilj okupljanja jeste skrenuti pažnju na potcenjivanje, kao i na uvredu Udruženja otkupljuvača malina sa prostora BiH. Mi berače plaćamo jednu i po marku, i kako da steknemo bilo kakvu zaradu. Svaka cena ispod tri KM za nas je ekonomski neprihvatljiva”, kazao je Durmo Admir, jedan od malinara.

Mirna protestna vožnja održana je rutom: Naselje Blatuša – petlja (polazna tačka) – glavna gradska magistrala – Bojin Vir (kružni tok) – Babina Rijeka – Crkvice – Kamberovića Polje – Lamela – kružni tok – Bulevar te nazad do polazne tačke (Blatuša – petlja). 

Učesnici protesta bacali su maline kazavši kako su, ako se ne dogovore sa otkupljivačima, spremni da traže povraćaj malina i sve unište. 

Izvor: B92


 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!