Vesti

Info centar za ruralni razvoj Agrosmart organizuje seminar „Kako da konkurišete za IPARD i 175 miliona evra“

Kako konkurisati za IPAR-d fondove, Foto: Agrosmart

Seminar se održava 5. oktobra 2017. godine u Klatičevu kod Gornjeg Milanovca, u Etno kući „Tri hrasta“, a potom i u Kraljevu, 12. oktobra 2017. u Domu društvenih organizacija, u prostorijama Evropskog pokreta – Kraljevo. Seminar je koncipiran tako da upozna zainteresovane sa procedurama konkurisanja za sredstva fondova i dobijanje bespovratnih sredstava namenjenih poljoprivredi. Sredstva su namenjena unapredjenju konkurentnosti poljoprivrednih i preradjivačkih kapaciteta i unapredjenju bezbednosti hrane u cilju usaglašavanja poljoprivrede Srbije sa standardima EU.

Kako konkurisati za IPAR-d fondove, Foto: Agrosmart

Bespovratna sredstva dodeljivaće se iz oblasti proizvodnja mesa,mleka,voća, povrća, useva, prerada mesa,mleka,voća i povrća,organska proizvodnja, sprovodjenje strategija lokalnog razvoja, diversifikacija aktivnosti u ruralnim sredinama odnosno ruralni turizam i tehnička pomoć stručnjaka.
Predavači su Slobodan Teofanov, prvi pregovarač Srbije za IPARD I kao rukovodilac Upravljačkog tela za ruralni razvoj, ekonomista Dejan Serdar, utemeljitelj i prvi direktor Uprave za agrarna plaćanja, platne agencije za IPARD Republike Srbije. Serdar je član brojnih državnih delegacija u EU u procesu usklađivanja administrativnih standarda u sektoru poljoprivrede.
S obzirom na to da je početak realizacije IPARD-a najavljen za kraj ove ili početak iduće godine, seminar je koncipiran tako da polaznici dobiju informacije i znanja o proceduri konkurisanja, obrascima i dokumentaciji koja će im biti potrebna za apliciranje na konkursima. Sav materijal polaznici dobijaju i u elektronskoj formi.
Seminaru može prisustvovati maksimalno 12 polaznika kako bi predavač mogao da posveti pažnju svakom polazniku

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!