Vesti

Izlila se Dragobiljska reka, selo Gukoš odsečeno od sveta

Foto: Printskrin

Ljig – Obilne padavine prethodnih dana prouzrokovale su porast vodostaja na rekama na teritoriji opštine Ljig.
Tako se i Dragobiljska reka u selu Gukoš izlila iz svog korita i praktično odsekla meštane od opštine.
Nenad Radivojević pokušao je traktorom da preveze teško pokretnog i veoma bolesnog dedu kod lekara.
„Invalid je na štakama i u ponedeljak ga čeka operacija kancera debelog creva. Međutim ne mogu da pređem vodu, ni sanitet da pozovemo ne mogu da nam priđu. Moramo da ga prenesemo preko pešačkog mosta, jer se veoma teško kreće, a tamo ga čeka komšija koji će ga odvesti do lekara. Most za vozila nikada nismo ni imali i u slučaju požara ni vatrogasci ne bi mogli da dođu”, rekao je Radivojević za Agropress.
Načelnik Opštinske uprave Ljig Milan Janićijević kazao je u izjavi za agenciju RINA da je u planu da se do kraja godine izgradi projekat za taj most a da bi sa radovima tek moglo da krenu sledeće godine.
„Manja kiša onemogućava prelaz preko rečice. Izbetoniran je prilaz samom rečnom koritu i toliko smo mogli da uradimo. Trenutno je nemoguće preći automobilom”, rekao je Janićijević koji dodaje da naselje Gukoš ima sedam aktivnih domaćinstava.
Inače, zbog najavljenih padavina uvedeno je 24 časovno dežurstvo u Opštini Ljig a građani ako imaju bilo kakav problem vezan za elementarne nepogode mogu se javiti na broj telefona 3445- 044.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!