Вести

Изложба пољопривредних производа одржана у Тополи

Изложба пољопривредних производа одржана у Тополи, Foto: Agropress
Изложба пољопривредних производа одржана у Тополи, Foto: Agropress

Топола – У оквиру Опленачке бербе, традиционално и ове године одржана је изложба пољопривредних производа коју организује Средња школа „Краљ Петар I“.

За ову изложбу произвођачи воћа и поврћа из оближњих села одаберу најлепше и најквалитетније плодове, а пред комисијом сваке године буде тежак задатак.

Foto: Top pres

Према речима директора Средње школе, ове године због тренутне епидемиолошке ситуације, изложба је са мањим бројем излагача и одржана је на простору Карађорђевог града, док је претходних година изложба била испред Средње школе „Краљ Петар I“.

„Ове године смо имали око 25 излагача, јер нисмо знали како ће се Опленачка берба организовати и колико ће бити посетилаца. Комисија која је оцењивала била је из пољопривредне школе из  Пожаревца, имамо три пехара за воће и поврће и три пехара за грожђе, доделићемо и новчане награде за најбоље излагаче“, рекао је за ТопПрес директор Средње школе Милош Петковић.

Он истиче да је ученичка задруга  „Опленачка визија 2019“ која је основана у оквиру ове школе, забележила значајне резултате на такмичењима иако постоји тек годину дана.

„Ђаци и наставници заједничким радом и ангажовањем донели су нашој школи два специјална признања са Етно сајма храна у Београду и додељена нам је бонитетна оцена из Лондона. Иако се настава отежано одвијала у претходној школској години, сада смо почели са активностима око припреме зимнице“, каже директор Милош Петковић.

Иначе, прошле године на 56. Опленачкој берби свечано је отворена ученичка задруга у Тополи.

Agropress / M. Lazarević – ТопПрес

Оставите коментар

error: Content is protected !!