Vesti

Izložba poljoprivrednih proizvoda održana u Topoli

Izložba poljoprivrednih proizvoda održana u Topoli, Foto: Agropress
Izložba poljoprivrednih proizvoda održana u Topoli, Foto: Agropress

Topola – U okviru Oplenačke berbe, tradicionalno i ove godine održana je izložba poljoprivrednih proizvoda koju organizuje Srednja škola „Kralj Petar I“.

Za ovu izložbu proizvođači voća i povrća iz obližnjih sela odaberu najlepše i najkvalitetnije plodove, a pred komisijom svake godine bude težak zadatak.

Foto: Top pres

Prema rečima direktora Srednje škole, ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije, izložba je sa manjim brojem izlagača i održana je na prostoru Karađorđevog grada, dok je prethodnih godina izložba bila ispred Srednje škole „Kralj Petar I“.

„Ove godine smo imali oko 25 izlagača, jer nismo znali kako će se Oplenačka berba organizovati i koliko će biti posetilaca. Komisija koja je ocenjivala bila je iz poljoprivredne škole iz  Požarevca, imamo tri pehara za voće i povrće i tri pehara za grožđe, dodelićemo i novčane nagrade za najbolje izlagače“, rekao je za TopPres direktor Srednje škole Miloš Petković.

On ističe da je učenička zadruga  „Oplenačka vizija 2019“ koja je osnovana u okviru ove škole, zabeležila značajne rezultate na takmičenjima iako postoji tek godinu dana.

„Đaci i nastavnici zajedničkim radom i angažovanjem doneli su našoj školi dva specijalna priznanja sa Etno sajma hrana u Beogradu i dodeljena nam je bonitetna ocena iz Londona. Iako se nastava otežano odvijala u prethodnoj školskoj godini, sada smo počeli sa aktivnostima oko pripreme zimnice“, kaže direktor Miloš Petković.

Inače, prošle godine na 56. Oplenačkoj berbi svečano je otvorena učenička zadruga u Topoli.

Agropress / M. Lazarević – TopPres

Ostavite komentar

error: Content is protected !!