Vesti

Jesen u Azbukovici u znaku posete brojnih planinara

Foto:TO Ljubovija

Ljubovija – Ove jeseni svakog vikenda brojni planinari dolaze u posetu planinskim lokalitetima u okolini Ljubovije.
U lokalnoj turističkoj organizaciji kažu da imaju veliki broj najavljenih grupnih poseta Bobiji, Rožnju, Soko gradu i ostalim stazama kojim obiluje Azbukovica.
Mnogi od njih su stari gosti i posetioci koji dolaze godinama u nazad, ali ima i novih poseta prilikom kojih se oni koji su prvi put upoznaju sa lepotama tog kraja.

Foto:TO Ljubovija

„Šetnja kroz pitome predele je najbolji način upoznavanja jednog kraja. Utisci ovih ljudi koje nam prenose su zaista impresivni. Odlaze sa osmehom, vraćaju nam se kao prijatelji dovodeći sa sobom nove planinare. Interesovanje ove grupe turista za naš kraj je sve veće, tako smo na sajmu turizma u Beogradu imali posetu velikog broja planinara iz planinarskih udruženja širom zemlje“, kažu u TO Ljubovija.
U organizaciji KP „Avanturista“ u subotu je realizovan planinarski pohod u dužini od 18 kilometara, Proslop – Petrič grad – Rožanj – Soko Grad. U ovoj akciji je učestvovalo 40 planinara. Na vrhu Vis 818 metara nadmorske visine, planinaru su obišli arheološki lokalitet Petrič, gde se nalazilo rimsko utvrđenje. Boris Subašić, novinar Novosti, je održao planinarima kraće predavanje o istorijatu ovog područja, iz doba starog Rima.

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!