Vesti

Ko hoće da bere maline u Arilju,oko dve hiljade dinara je dnevnica

Ko kaže da omladina u Srbiji neće da radi? Na putu ka Arilju sreli smo šestoro klinaca od po dvadesetak godina iz Kragujevca
i Kraljeva kako su se uputili da traže posao, i to ne neki lak, već su spremni da od rane zore uđu u malinjak.
„Bili smo u Arilju kod gazde sa kojim smo se dogovorili za dnevnicu od 2.000 dinara sa obezbeđenim smeštajem i hranom, da bi nam na kraju radnog dana rekao da će nam platiti po ubranom kilogramu. Tako da smo svi uzeli po 1.200 dinara, koje nam je jedva i dao. Odlučili smo da krenemo dalje u potragu za novim poslom”, rekao je za Agropress Nemanja Jovanović iz Kragujevca.

foto: Agropress

Iako, kada su iz svojih domova krenuli, bili rešeni da će se vratiti sa dobrom zaradom, dvoje razočaranih su ipak odustali i idu kući. Tako da u potragu za poslom nastavljaju tri mladića i devojka Marina.
Ovi vredni klinci ako do večeras ne nađu novi posao od zarađenog novca neće moći ni smeštaj da plate.
Međutim ni uzgajivačima nije lako. Iako je ove godine na tržištu bilo teško naći dobru radnu snagu, zato što je skoro svaki drugi domaćin u Ivanjici, Arilju, Dragečevu a poslednjih godina i u Priboju i Prijepolju posadio „crveno zlato”, proizvođači nemaju račun da daju velike dnevnice, zbog niske otkupne cene ovog voća.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!