Вести Животна средина

Копаоник – Летња сезона завршава се 4. октобра, након 107 дана рада

Zavšava se letnja sezona na Kopaoniku, Foto: GZS

Скијалишта Србије су за нешто више од три месеца рада остварила изузетне пословне резултате, а оборен је и рекорд посећености од када постоје летњи садржаји на овој планини. Од 18. јуна, кад је планински центар овог лета почео са радом остварен је промет за 2.7 пута већи од прошлогодишњег. Овај број прати и број посетилаца који је, такође, значајно повећан у односу на лето пре. Најпосећенији дан на Копаонику забележен је 2.августа када је летње садржаје користило више од 4.300 туриста.

Изузетно занимљиви садржаји, пријатне температуре и потпуно обезбеђена и сигурна дестинација са поштовањем свих мера предострожности коју препоручују лекари и надлежне институције допринели су томе да Копаоник овог лета буде једна од најпосећенијих туристичких дестинација у Србији. Посетиоци су и овог лета могли да уживају са породицом и пријатељима у пешачким турама, вожњи бобом на шинама, панорамској вожњи жичаром или да се опробају у авантуристичкој вожњи електричних бицикала или моунтаин бике-ова и моунтаин цартова. За оне који су жели да остану у форми до следеће зимске сезоне, целог лета радила је стаза за летње скијање, а током четири викенда организоване су промо цене за летње садржаје.

Након веома успешног лета, Скијалишта Србије интензивирају припреме за зимску сезону током које ће скијаше и бордере обрадовати новим садржајима. Чак три нове стазе су само неке од новина које су припремљене на Копаонику, а убрзано се ради на изградњи гондоле Брзеће-Мали Караман која представља најзначајнији пројекат за српски туризам.

Поред активности на изградњи новитета у ски центру Копаоник, Скијалишта Србије са Скијашким савезом Србије увелико припремају организацију Европа купа за скијашице у дисциплинама слалом и велеслалом који ће се одржати на стази Дубока од 22. до 26. фебруара 2021. године. Овај веома значајан скијашки догађај је већ на календару Светске скијашке федерације (ФИС).

Agropress

Оставите коментар

error: Content is protected !!