Vesti

Kozarstvo za Maricu iz Ljubića kao hobi

Foto: Agrosmart

Marica nije ništa znala o uzgoju koza, ali to je nije sprecilo u odluci da se bavi kozarstvom. Ljubav prema prirodi i životinjama prevagnula je u odluci da kupi kozu i započne proizvodnju sira.

“ Gajimo jarad, proizvodimo mleko, od mleka proizvodimo sir kefir i posirevinu. Za 1 kg sira neophodno je pet litara mleka. Kozarstvo nije teško, tri meseca je u toku zime jedino problem ishrane,ali toliko se sakupi sena,u toku sezone,” kaže Marica za Agropress.
Koze nisu jedine životinje koje se gaje u domaćinstvu Minića,a kako Marica tvrdi,one nisu obaveza već hobi koji se voli.
“ Nije problem živeti na selu kada se voli. Ustanem ujutru, sledi muža koza, namirim životinje i spremam doručak, pristavljam ručak. Sa mužem i kozama krenem u šetnju. Posao oko bašte, zečeva, ćurki i piladi ne pada mi teško, tovim i svinju za zimu, obezbedimo drva na vreme i to je to. Život na selu nije težak”, dodaje Marica za Agropress.

Marica Minić,Foto: Agropress

Desna ruka Marici u svim poslovima je suprug MIlan koji kozarstvo smatra hobijem.
“ Kozarstvo nije teško, tri meseca je neophodno obezbediti hranu. Koze nisu zahtevne životinje, a veoma su korisne,” kaže MIlan za Agropress.
Iako nije znala da muze, Milicu to nije sprečilo u nameri da je pre trideset godina kupi. Tvrdi da je upornost ključ svakog uspeha, ali i ljubav prema životinjama kojih u dvoristu Minića nikada nije previše.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!