Vesti Poljoprivreda

Krompir dobro podneo sušu, u Topoli plodovi dostigli jedan kilogram

Foto: Top Press

Topola – Rane sorte krompira polako se plasiraju na tržište. Iako je iza nas sušno proleće i leto ovo povrće je rodilo solidno a plodovi su dostigli i po jedan kilogram.
„Prošle i ove godine smo zasejali krompir, na površini od oko 20 ari, sorte arizona i rivijera. Nismo hteli veću površinu jer smo strepeli kako će roditi i kakva će cena biti. Međutim, krompir se obzirom na sušu izborio dobro, zadovoljni smo prinosom a i cenom koja je 30 dinara za kilogram. To je za krompir solidna cena imamo obezbeđeno i tržište, tako da ćemo možda sledeće godine zasejati i veću površinu“, kaže za TopPres Slađan Đorđević iz Gornje Trnave.

Solidan prinos krompira na ovom imanju prati i dobra krupnoća plodova. Tako će kupci koji budu konzumirali krompir iz Gornje Trnave za kilogram ovog povrća možda dobiti samo jedan krompir.

„Izašla je dobra krupnoća, tri krompira su izmerila dva kilograma i 200 grama. Ima i krupnijih i sitnijih, narod i voli kada kupuje da ima i jednih i drugih. Pojedine krtole su preko 700 grama, ima i većih, tako da kada mi traže kilogram krompira može da se desi da to bude jedan plod ali bogami imaće za ručak“, sa osmehom nam priča ovaj domaćin.

Foto: Top Press

Inače, naš sagovornik se bavi voćarskom proizvodnjom, ali kako kaže, možda u budućnosti i povrtarske biljke zauzmu deo parcela na njihovom imanju.

Agropress / TopPres

Ostavite komentar

error: Content is protected !!