Vesti

Malinari u Prijepolju blokirali magistralu

Prijepolje – Malinari iz zapadne Srbije blokirali su oko 14 časova magistralu u Prijpolju. Malinari cele Zapadne Srbije okupili su se danas u Prijepolju, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog niske otkupne cene maline, ali i odnosa države i hladnjačara prema njima.

Usled jake kiše, oko 800 malinara prvo su održali sastanak u velikoj sali Doma kulture. Posle toga, spontano su prošli centralnim gradskim ulicama, a zatim izašli na magistralni put koji vodi prema Crnog Gori, gde su na kratko blokirali saobraćaj.
Oni su, ipak, poručili da je ovo samo prvi u nizu protesta i najavili okupljanja širom Srbije.Predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice Petar Stakić kaže da su zahtevi malinara isti kao i na početku branja i pregovora.

,

Da se kontorliše cena maline od otkupljivača do krajnjeg potrošača i da se na osnovu toga izvrši korekcija cene prema proizvođačima. Da se osnuje nacionalni savez za malinu koji će rešavati probleme ne samo iz ove godine već i u narednom periodu”, rekao je Stakić naglašavajući da su se odlučili na radikalizaciju protesta iz razloga što su pregovori sa državom propali.

Foto:GZS

Malinar iz Ivanjice Vlade Bešević rekao je da se od zahteva neće odustati do god budu mogli da se bore. Prema rečima predsednika Upravnog odbora Udruženja malinara ,,Limska dolina“ Bobana Purića uvek kada treba da se poveća cena maline ili se najave protesti, pojavi se informacija da se malina vraća iz izvoza, ovog puta je to afera sa noro virisom.

 

GZS/Novosti

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!