Vesti

Milka Kušić, majka petoro dece iz ivanjičkog sela Luke,pored svakodnevnih obaveza zajedno sa porodicom uspešno se bavi ugostiteljstvom

Foto GZS

Nadomak Ivanjice u selu Luke porodica Kušić pre tri godine otvorila je kafanu a lokalu su nadenuli ime po nekadašnjem nazivu ovog mesta, ,,Mali Misir”, što označava sreću i napredak.
Kafana sa velikom terasom podignuta je na prelepom mestu, nadnela se nad Lučku reku koja protiče duž celog sela koje broji oko 700 stanovnika, i sigurno spada u jedno od najživljih sela ivanjičkog kraja. Glava porodice je Momčilo a desna ruka mu je supruga Milka koji su zajedno izrodili petoro dece, što je prava retkost u današnje vreme.

Foto GZS

,,Imamo tri sina i dve kćeri. Najstarija je, Jovana ima 26 godina, a najmlađi je Pavle (13). Nemanja ima 25 leta a Kristina je zakoračila u 22 godinu. Stefan (19) je lane postao svoj čovek, punoletan. Složni smo i pomažemo jedni drugima. Kristina je jedina udata i ona ne živi sa nama.To je naša lepotica bila je i Mis Srbije 2012. godine”, s ponosom u očima priča Milka.

Foto GZS

A gostiju ima, veliko selo pa svakog časa neko navrati u krčmu. Leti dođu i iz grada da se nadišu vazduha i uživaju na terasi odakle puca predivan pogled na živopisni krajolik:
,,Ne žalimo se, i hvala Bogu sve ide lepo. Supruga i ja održavamo posao a deca priskaču u pomoć. Pošto smo na reci napravili smo i ribnjak koji će ove godine biti u punom radu. U sezoni ispečemo i po neko jagnje, prase a radimo i po narudžbini za poslovne ručkove, na zahtev. Sve može, a nama je najvažnije da se gosti lepo osećaju u ovom ambijentu. Naišla je malo kriza zadnjih godinu dana, a nekada nismo mogli da navašemo pečenja koliko se tražilo”, priča Momčilo.

Foto GZS

Inače, selo Luke je poznato po brojnim strugarama, gradnji montažnih kuća i vrednim domaćinima koji se bave poljoprivredom i stočarstvom. Do sela se lako stiže, jer je povezano dobrim asfaltnim putem sa Ivanjicom.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!