Vesti

Nadoknada štete još uvek samo na papiru

Topola – Poljoprivrednici sa teritorije opštine Topola nisu imali sreće sa vremenskim prilikama u ovoj godini.
Nekoliko puta je okolna sela zadesilo nevreme sa većom količinom grada, poslednje je nanelo najveću štetu. Posledice su još vidljive naročito na voću i povrću čiji se plodovi još ubiraju.
Mirko Gigić iz sela Mitrovčić gaji nektarinu, ova voćna vrsta pretrpela je velika oštećenja jer su plodovi bili u  fazi zrenja.
„Šteta je osam do deset tona nektarine, koja je tad bila po ceni 80 dinara po kilogramu, svestan sam da država ne može toliko da mi nadohnadi, ali neka isplate koliko bilo značilo bi“ priča Gigić, on dodaje da su predali dokumentaciju opštini Topola za nadohnadu štete ali novca još uvek nema.I povrtarske kulture su dosta oštećene, naročito  u selima Zagorica i  Belosavci.

Nadoknada štete još uvek samo na papiru,Foto:Marija Lazarević

„Prijavili smo štetu, ali još uvek ništa nismo dobili, ne znamo ni kada će biti ni da li će biti isplate“ rekla je  Verica Gajić iz Zagorice kojoj je grad pričinio štetu na povrću ali i na vinovoj lozi.
Prema rečima narodnog poslanika i predsednika SO Topola Dragana Jovanović prva rata odštete biće isplaćena do kraja meseca.

TopPres/ Marija Lazarević

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!