Vesti

Nedimović- Agrarni budžet u 2018 godini 40,8 milijardi dinara

Foto: Agropress

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović najavio je  da će agrarni budžet
za narednu godinu iznositi 40,8 milijardi dinara, što, kako je naveo, predstavlja značajno povećanje u odnosu na 2017. godinu.
Učestvujući na forumu „Hrana za Evropu” u Vrdniku, ministar je najavio i da će Srbija u martu naredne godine dobiti laboratoriju za kontrolu bezbednosti hrane kao i superlaboratoriju koja će kontrolisati sve i biti iznad svih postojećih laboratorija.

Ministar poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, Foto:Agropress

Kako su saopštili organizatori skupa, Nedimović je kazao da će prioriteti Ministarstva poljoprivrede u narednoj godini biti i zakonsko uređenje subvencija za poljoprivredu, ulaganje u prerađivačku industriju i poljoprivredna proizvodnja po zahtevima tržišta. ;
„Moramo da izmenimo Zakon o podsticajnim sredstvima, posebno deo o stočarstvu, jer smo imali ozbiljnih problema sa trošenjem novca iz budžeta. Cilj je da u narednoj godini pomognemo poljoprivrednim proizvođačima i da radimo na podizanju prerađivačke industrije koja mora biti prilagođena zahtevima tržišta”, kazao je Nedimović.
On je najavio da će se Srbija u narednom periodu „usresrediti” na tržišta EU, Bliskog istoka, Indije, Kine i Evroazijske unije kao i da će u 2018. godini ;biti iskorišćeno 86 miliona dolara dobijenih iz Abu Dabija za potrebe navodnjavanja.
Ministar je dodao da će u narednih 15 dana biti završen konkurs o subvencionisanoj nabavci poljoprivredne mehanizacije, kao i da će početkom 2018. godine ;investitori iz Indije doći u beogradski IMT.
Organizatori foruma „Hrana za Evropu” su Ekonomski institut i Društvo agrarnih ekonomista Srbije.

Beta

Ostavite komentar

error: Content is protected !!