Vesti Poljoprivreda

Nedimović obišao opštinu Krupanj i pozvao poljoprivrednike da konkurišu za subvencije

Foto: RINA

Krupanj – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Srbije, Branislav Nedimović, posetio je opštinu Krupanj i tom prilikom sa lokalnom samoupravom, ali i predsednicima opština Ljubovija i Mali Zvornik, razgovarao o gorućim problemima iz resornih oblasti.

„Poljoprivrednici ovog kraja nisu zaborvljeni. Tokom marta počeće se sa isplatom subvencija za sve poljoprivredne proizvođače koji su nosioci gazdinstva, a ovom prilikom upućujemo i veliki poziv svima da se prijave za program subvencija koji relaizujemo u saradnji sa Svetskom bankom, a koji podrazumeva da 50 odsto se dobije nepovratno, 40 odsto kroz kredit i samo 10 odsto ostaje da uloži poljoprivrednik. Danas je takođe, bilo reči o sanaciji rečnog korita u Krupnju, što je projekat od velikog značaja za ovdašnje građane“, naglasio je Nedimović.

Ministar je istakao da je prethodna, 2020. godina bila rekordna kad je u pitanju poljoprivredna proizvodnja u Srbiji i da očekuje da će ova biti jednako dobra.

„Imali smo rekordan izvoz kukuruza, pšenice, a ostvaren je profit od 1,8 milijardi dinara. To je posledica svih aktivnosti koje smo preduzimali prethodnih godina i dokaz da se trud i rad uvek isplate. Naš fokus je na građanima koji imaju konkretne probleme, kao što su bili u govedarstvu i mlekarstvu i pomogli smo tim ljudima“, izjavio je Nedimović.

Agropress / RINA

Ostavite komentar

error: Content is protected !!