Vesti

Nedimović otvara ovogodišnju “ Kupusijadu “ u Mrčajevcima

Kupusijada foto GZS

Čačak, Mrčajevci – Tradicionalna turističko-gastronomska manifestacija „Kupusijada“, ove godine će biti održana od 15. do 17. septembra u Mrčajevcima.
Programom, 15. po redu „Kupusijade“, predviđen je bogat kuluturno-umetnički program, izložbe i sportska nadmetanja.
Najatraktivniji deo programa je takmičenje za izbor najboljeg „svadbarskog kupusa“, pripremljenog u zemljanom loncu. Najboljim takmičarima, u kategorijama – „Celo selo kuva“, „Ekipe“ i „Pojedinci“, biće dodeljene nagrade „Zlatni“, „Srebrni“ i Bronzani lonac“.


Manifestacija počinje u petak, u 17:00 časova, kada će nakon Narodnog višeboja, u muzičkom delu programa „Obrenovanje“, nasupiti borojni muzički izvođači i folklorne grupe i specijalni gost programa, Olivera Katarina.
Svečano otvaranje manifestacije je u subotu, 16. septembra u 18:00 sati, uz obraćanje ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića i gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića.
Proglašenje pobednika 15. „Kupusijade“, biće održano u nedelju u 18:30 časova, a zatim će uslediti zajednički koncert KUD-a „Dule Milosavljević“ iz Čačka i KUD-a „Ivo Lola Ribar“ iz Beograda.
Glas zapadne Srbije

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!