Вести

Nova hladnjača u Miokovcima za 300 tona zamrznutog voća

Čačak – Miokovci, selo nadaleko poznato po proizvodnji kajsije, biće bogatije od ove sezone za novu hladnjaču kapaciteta 300 tona zamrznutog voća. Prema rečima vlasnika, ujaka i sestrića, Miroslava Nedeljkovića i Marka Jokića, ova hladnjača je formirana sa namerom da se u Miokovce voće dovozi i prerađuje, a ne samo odvozi u sirovom stanju kao što je do sada bio slučaj.

“Hladnjača je opremljena tunelom za brzo zamrzavanje kapaciteta 22 tone, lager komorom u koju može da stane 20 vagona zamrznutog voća, što nam omogućava da voće zamrzavamo i prerađujemo, kao i da ga skladištimo i sačekamo najpovoljniju cenu za prodaju”, kaže Nedeljković.

Inače ova hladnjača je po mnogo čemu jedinstvena, prevashodno što je spratna i istog je kapaciteta na obe etaže.

Udružili snage, ujak i sestrić Miroslav Nedeljković i Marko Jokić ispred hladnjače u Miokovcima, foto: Glas zapadne Srbije

Udružili snage, ujak i sestrić Miroslav Nedeljković i Marko Jokić ispred hladnjače u Miokovcima,

“Od sopstvenih sredstava smo uradili našu trafo stanicu od 250 kilovata sa 350 metara dalekovoda”, ističe Jokić i dodaje da je sve spremno za otkup kajsije, a da će se nakon nje krenuti u otkup šljive i ostalog sezonskog voća.

“U završnoj fazi smo pregovora sa domaćim poznatim destilerijama za jedan deo otkupljenog voća, dok će se drugi deo iskoštičavati, zamrzavati i spremati za izvoz”, tvrdi on.

Planovi ova dva voćara su da u prvoj fazi rada hladnjača bude skladišno – otkupna komora koja će snabdevati domaće tržište, a vremenom će se ići sve više na preradu, pa im je u planu da te proizvode izvoze na inostrano tržište, pre svega u Rusiju , pa otuda i naziv Poljoprivredni kombinat “Kalinka”.

1 коментар

  • Dobar dan, interesuje me da li vršite otkup domaće borovnice. Koja je cena. Imamo veću količinu ima li šanse da vi dolazite kod nas za robu??

Оставите коментар

error: Content is protected !!