Vesti Poljoprivreda

Od ministarstva pola miliona dinara bespovratno Topoli za manifestaciju „Miholjski susreti sela“

Topola – Predsednik opštine Topola Igor Petrović, potpisao je u Palati Srbije sa Milanom Krkobabićem, ministrom za brigu o selu,ugovor vredan 500.000 dinara. Program dodele besporvatnih sredstava realizovan je kroz Javni poziv ovog Ministarstva, a namenjen je ogranizaciji manifestacije „Miholjski susreti sela“.

Sadržina programa manifestacije „Miholjski susreti sela“ opredeljena je organizacijom manifestacije Oplenačka berba i Sabor izvornog narodnog stvaralaštva. Tokom trajanja manifestacije Sabora, kao i u svim kulturnim programima učestvuje oko 2.000 učesnika. Jedna od aktivnosti programa vezana je za učesnike koji su pomenuti a koje će Opština Topola kao domaćin, organizovano autobusima da odveze do sela Ovsište gde se nalazi rodna kuća Radoja Domanovića, koja je u turističkoj ponudi Topole. Sa Udruženjem žena „Oplenac“ rodna kuća je organizovana u nekoliko celina tako da učesnici programa mogu da se upoznaju sa delom biblioteke i galerijske postavke vezane za Radoja Domanovića, kao i izložbom predmeta i umetnina starih zanata i domaće radinosti.

Obzirom da manifestacija Oplenačka berba i Sabor izvornog narodnog stvaralaštva ove godine počinju od 8 i traju do 10 oktobra, a u skladu sa epidemijskim merama, u zavisnosti od broja učesnika, vremenski okvir manifestacije biće proširen do polovine novembra, kako bi se i deca iz svih seoskih zajednica Opštine Topola upoznala sa rodnom kućom Radoja Domanovića, njegovim književnim radom i starim zanatima.

Opština Topola učestvovaće u realizaciji ovog projekta sa nešto više od 200.000 dinara.

Agropress/ TopPres

Ostavite komentar

error: Content is protected !!