Vesti

Održano selo i poselo, devetogodišnja Tamara iz Guče dobila harmoniku

Foto: Agropress

KUD „Srpski jelek“ organizovalo je deseti put za redom manifestaciju „Selo poselo“ u Narodnom muzeju i uz bogat kulturno – umetnički program u okviru koga je devetogodišnjoj Tamari uručena harmonika.

Miodrag Bajić,Foto: Agropress

“Današnji program obeležavamo saradnjom sa Miodragom Bajićem, čovekom koji proizvodi i popravlja  harmonike. Ovoga puta, on se odlučio da Muzičkoj školi u Čačku pokloni harmoniku, a škola je odlučila da je dodeli devojčici koja ove godine pohađa prvi razred muzičke škole i vrlo je talentovana ”, kaže Mladena Gojković za GZS i dodaje da će i ubuduće biti podrška mladim talentima iz grada na Moravi.

Devetogodišnja Tamara sa harmonikom, Foto: Agropress

Podrška mladima koji su talentovani ogleda se upravo u tome da im se pruži ono što ne mogu sebi da priušte, kaže 85-godišnji Miodrag Bajić, harmonikaš, kompozitor, književnik, a ujedno i majstor ne samo u pravljenju već i popravljanju harmonika.
“Ovo je deveti put da doniram harmonike, muzikom se bavim od 1948. godine, prvu harmoniku napravio sam 1957. Uradio sam oko 7,5 hiljada  harmonika, oko tri hiljade  mini sistema i ostalih muzičkih instrumenata. Harmonike ću i dalje poklanjati, pre svega onima koji nisu u situaciji da ih kupe ”, kaže Miodrag Bajić za GZS.

 

Foto: Agropress

Harmonika je otišla u prave ruke, devetogodišnja Tamara Slavković iz Guče, učenica prvog razreda Muzičke škole u Čačku nije krila oduševljenje što će konačno razvući harmoniku u svom domu i imati priliku svakodnevno da vežba.
“Ja harmoniku mnogo volim i biće mi mnogo lakše da sada napredujem. Ovo iznenađenje priredila mi je učiteljica Gordana a pozdravljam i učiteljicu Zoricu Obradović. Dolazim iz Guče i zahvaljujem se svima koji veruju u mene i moj budući uspeh i obećavam da ću istrajati “, kaže Tamara za GZS.

KUD Srpski jelek na čelu sa Mladenom Gojković , Foto: Agropress

Ljiljana Slavković, Tamarina mama ponosna je na kćerku koja je ove godine krenula u Muzičku školu.
“Smatram da je sada pravo vreme za Tamaru i njeno podučavanje harmonike, a muzička smo porodica i nadam se da će joj talenat poslužiti da uz upornost ostvari rezultate. Tamarin otac, moj suprug je Radič Slavković koji  ima orkestar od 1996 godine. Podrška je pre svega na nama, roditeljima, ali najbitnije je da dete to voli i da mi damo sve od sebe da pružimo onoliko koliko smo u mogućnosti “, zaključuje Tamarina mama Ljiljana.

Tamara Slavković sa majkom i stricom, Foto: Agropress

Ponosan je i Jovan Tošić, direktor Muzičke škole u Čačku.

Direktor Jovan Tošić sa Miodragom Bajićem uručuje poklon, hatmoniku mladoj i talentovanoj Tamari Slavković iz Guče, Foto: Agropress

Na predlog Srpskog jeleka, škola je dobila poklon od gospodina Bajića i namenila ga je za početnika, mladu Tamaru. Verujem da će Tamari biti od velike koristi, a ovakve akcije su primer da kroz javne nastupe i dobrovoljne akcije obezbedimo muzičke instrumente onima kojima su neophodni “, kaže Tošić za GZS.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!