Vesti

Osnovano Udruženje seoskih žena Dragačevo

Foto: Agropress

Guča – Na osnovu tradicije okupljanja i organizovanja u Dragačevu, u prvom redu dragačevske
zadruge žena ’’Rajka Borojević’’ – prve i najstarije ženske zadruge u Srbiji, u okviru projekta ’’Seoske žene Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga su snaga zajednice’’ koji finansira Agencija “Žene Ujedinjenih nacija” – Kancelarija u Srbiji u okviru poziva: Economic Empowerment of Rural Women CFP No. 2018-03 GEF, a koji realizuju udruženja Ženski centar Užice, Fenomena – Kraljevo i Ekološko društvo Dragačevo – Guča, juče je u velikoj sali Načelstva sreza dragačevskog u Guči, održana Osnivačka Skupština Udruženja seoskih žena Dragačeva, uz učešće gostiju i seoskih žena iz Dragačeva.

Udružene žene spasile selo, Foto: Agropress

Na početku osnivačke Skupštine učesnicama su se obratili Miloš Jovičić, potpredsednik Opštine Lučani, Slađana Petrić, direktorka Regionalne Poljoprivredno – stručne i savetodavne službe Čačak, Radmila Gujaničić, predsednica Upravnog odbora Ženskog centra Užice, Snežana Kostić, predsednica Upravnog odbora Udruženja samoukih slikara i vajara Dragačeva i Ljiljana Ivanović, predsednica Udruženja učitelja Dragačeva.
U nastavku Osnivačke Skupštine, jednoglasno je doneta odluka o Osnivanju Udruženja seoskih žena Dragačeva sa sedištem u Guči. Potom je detaljno predstavljen i razmatran Statut Udruženja seoskih žena Dragačeva, koji je takođe jednoglasno usvojen.
Potom je izabrano rukovodstvo Udruženja seoskih žena Dragačeva. Za predsednicu Skupštine izabrana je Mirjana Jerinić iz Guče, na čelo Izvršnog odbora izabrano je Svetlana Jevremović iz Guče, a nadzornim odborom predsedavaće Ivana Jorović iz Živice.
Posle izbora rukovodstva, predstavljen je, razmatran i usvojen Program rada Udruženja seoskih žena Dragačeva za 2019. godinu.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!