Vesti

PLAN ODSTRELA U GORNJOMILANOVAČKOM LOVAČKOM UDRUŽENJU MILA

Foto: printscreen
Foto: printscreen

Lovna sezona na srneću divljač je počela,komercijalni lov je počeo 16 tog aprila,a nakon toga i za članove udruženja,rekao je za Agropress Zoran Adamović,upravnik Lovačkog udruženja” Vojvoda Milan Obrenović“,sa sedištem u Gornjem Milanovcu.

Lovačko udruženje sa sedištem u Gornjem Milanovcu, gazduje lovištem „Takovo“ ukupne površine 74.292 ha, od čega lovne površine obuhvataju 71.092 ha.

Udruženje ima oko 900 aktivnih članova.Za dve nedelje plan odstrela je prepolovljen,odnosno odstreljeno je 60 grlas srneče divljači.

Inače,lovna sezona na srneću divljač traje do kraja avgusta,a odlukom Lovackog udruženja u Gornjem Milanovcu izlazi se na šest vikenda,odnosno šest lovnih dana kada će plan biti upotpunjen,dodao je Adamović.

Stalno gajene vrste divljači u lovištu „Takovo“ su srna, divlja svinja, zec, fazan i poljska jarebica.

Lovište u funkciji ima sledeće lovne objekte: 17 stabilnih čeka, 13 čeka na drvetu, 25 hranilišta za srne, 400 hranilišta za fazane i jarebice, 20 solišta i 24 prihvatilišta za fazančiće ukupne površine 1,9 ha. Udruženje ima lovački dom korisne površine 61,6 m2 i lovačku kuću površine 32 m2.

Stručna služba ima upravnika lovišta -stručno lice i lovočuvara, kojima pomaže 35 lovočuvara volontera u lovačkim sekcijama.

Lovni turizam je u razvoju, naročito letnji lov prepelice.

IZVOR: AGROPRESS

Ostavite komentar

error: Content is protected !!