Vesti

Planiran hotel u Ovčar Banji, ali nema vode i kanalizacije

Foto: Ovčar-Kablar banja

Čačak – Ovčar banja se nalazi u središtu Ovčarsko – Kablarske klisure na 278 metara nadmorske
visine i jedna je od najpoznatijih manastirskih banja sa dugom tradicijom. Iako Ovčar banja ima status banje u ovoj Mesnoj zajednici postoje mnogi problemi zbog kojih njeni turistički potencijali nisu dovoljno iskorišćeni. Zbog toga grad Čačak i predstavnici ove mesne zajednice najavljuju realizaciju nekoliko infrastrukturnih projekata u ovom mestu. Predstavnici MZ odlučni su da za početak urade kanalizaciju, prošire groblje i obezbede autobuska stajališta.
„Problem autobuskog stajališta pojavio se nakon izgradnje tunela na državnom putu kod Ovčar banje“, kaže pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović.

Foto:Banje Srbije,Opušteno.rs.

„Svakako ćemo i dalje delovati u tom pravcu da se u prostoru od skretanja za manastir Preobraženje do mosta pre ulaska u tunel pronađe adekvatna lokacija za izgradnju autobuskog stajališta u skladu sa projektom i procenama stručnjaka iz oblasti saobraćaja“, kazao je Bojović.
Izgradnja reciklažnog ostrva, info kutka, okretnice kod javnog toaleta samo su neke od aktivnosti koje će lokalna samouprava sprovesti u Ovčar banji. Budžetom za 2018. godinu opredeljeno je 68 miliona dinara uz dodatna sredstva iz republičkog budžeta za asvaltiranje puta od novog tunela do Vrnčana u dužini od 2,5 kilometra. U planu je rekonstrukcija vidovskog tunela ali i drugi radovi.
„Najznačajnija aktivnost jeste izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, projekti su bili u velikoj meri završeni, stupio je na snag novi zakon o planiranju i izgradnji koji je podrazumevao da se ta dokumentacija pretvori u elektronski oblik, mi smo tokom ove godine planirali sredstva, ugovorili izmenu tih projekata i oni će biti veoma brzo završeni, ali to su projekti koji su prilično skupi, pa ćemo pokušati da obezbedimo sredstva iz različitih fondova“, kaže Bojović.
Predstavnici MZ i grad ulažu napor da se povećaju smeštajni kapaciteti banje, a Bojović ističe da je urađena studija za izgradnju hotela sa četiri zvezdice koja je pokazala da ima razloga da investitori uažu u Ovčar banju.
GZS

Ostavite komentar

error: Content is protected !!