Vesti

Plodovi zapadnog Pomoravlja oborili sve rekorde posećenosti

Čačak – Plodovi zapadnog Pomoravlja tokom vikenda okupili su na hiljade posetilaca u Zablaću
koji su na sajmu poljoprivrednih proizvoda imali priliku da pazare zimnicu, ali i uvere se da je ovo selo postalo sinonim za kvalitet, kada je reč o voću i povrću koje se proizvodi u ovom delu zapadne Srbije.
,,Udruženje povrtara Zablaće ove godine konkurisalo je kod resornog Ministarstva sa projektom manifestacije i dobilo sredstva za održavanje stručnog predavanja na temu geografskog porekla, prvenstveno miokovačke kajsije, ali i zablaćskog kupusa, jer Zablaće je postalo najveći centar proizvodnje kupusa u Srbiji”, kaže za Agropres koordinator manifestacije Snežana Marković Đurović.
Cilj ove maniferstacije je uspostavljanje saradnje između primarnih poljoprivrednih proizvođača, prerađivača i kupaca kako bi se roba plasirala i izvozila. Taj cilj je postignut jer je saradnja između poljoprivrednih proizvođača i kompanija ove godine postignuta, zahvaljujući upravo ovoj manifestaciji.

Plodovi zapadnog Pomoravlja,Foto:Agropress

Posetioci su imali priliku da na prodajnoj izložbi koja je održana u crkvenoj porti kupe primarne poljoprivredne proizvode i prerađevine iz ovog kraja, uživaju u kulturno – umetničkom programu, ali i budu deo tradicionalnog takmičenja pečenjara.
,,Takmičenje u pečenju prasećeg i jagnjaćeg pečenja na ražnju i priprema sataraša u kotliću okupilo je više od trideset ekipa, ali i na hiljade posetilaca iz svih krajeva Srbije. Prezadovoljni smo ovogodišnjom posetom jedanaestom po redu manifestacijom Plodovi zapadnog Pomoravlja”, dodaje Marković Đurović.
Oragnizatori manifestacije su Udruženje povrtara Zablaće i Turistička organizacija Čačka, a generalni pokrovitelj je grad Čačak.
Agropres

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!