Vesti

Poginuo prilikom seče šume

Ivanjica – Prilikom seče stabla u šumu, u mestu Crna Bara kod Ivanjice, smrtno je stradao S.B. (26) iz sela Osonica. Nesreća se dogodila u četvrtak u ranim popodnevnim časovima, a prema rečima očevidaca, S.B. je posle obaranja stabla bukve krenuo da podseca grane i krati deblo. Prilikom seče bočne grane čitavo stablo se iznenada pokrenulo, zahvativši nesrećnog mladića.

Ostali radnici koji su bili sa njim bili su udaljeni od mesta događaja pa ne znaju tačno kako se ovaj nemili događaj desio. Jedan od njih, tek nakon što je ugasio motornu testeru čuo je da ga povređeni doziva.

Ilustracija,Foto: GZS

Prema njegovom svedočenju, kada je stigao do njega, S.B. je bio na nogama, sa slomljenom rukom, ali ništa više nije ukazivalo na ostale unutrašnje povrede, koje će se kasnije ispostaviti smrtonosnim. Bio je svestan i sam je kako kaže, došao do vozila „lada niva“ sa kojim su odmah krenuli put Ivanjice. Nakon što je iz Hitne službe ivanjičkog Doma zdravlja upućen u užičku bolnicu, mladić je kod Požege preminuo u kolima hitne pomoći.

„Povređeni je u hitnu službu Doma zdravlja primljen juče popodne. Odmah je u pratnji lekara i tehničara sanitetom upućen u bolnicu u Užice. Procena je bila da se fizički pre može stići u ovu bolnicu nego u Čačku. Preminuo je tokom transporta“, kaže za InfoLIGU portparol Doma zdravlja u Ivanjici, dr Vesna Nedeljković.

S.B. je živeo sa majkom, bakom, mlađim bratom i sestrom. Pre nešto više od godinu dana umro mu je otac od teške bolesti, a dve sestre, jedna starija i jedna mlađa su udate.

InfoLiga

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!