Vesti

Poljoprivreda i u ovoj godini prioritet opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac je i za 2018. godinu opredelila značajna sredstva za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju. To  su sredstva od 50. miliona dinara.

Foto; Agropress

“ Izrada Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opštine Gornji Milanovac za 2018. godinu je u toku i nakon dobijanja saglasnosti od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće raspisan Konkurs za dodelu ovih bespovratnih podsticajnih sredstava,” kaže za Agropres Milka Nedeljković iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Gornji Milanovac.

Foto; Agropress

Intenzivno  se pristupilo i izradi godišnjeg programa uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta.
“Svakodnevno se radi na informisanju poljoprivrednika o sredstvima iz IPARD fondova namenjenih za nabavku mehanizacije i traktora, čiji rokovi ističu 28.februara. Poučeni iskustvom stečenim u poslednjih nekoliko godina u pogledu šteta prouzrokovanih elementarnim nepogodama, a koje su bile najveće na poljoprivrednim kulturama, sugerisali smo poljoprivrednim proizvođačima da preventivno deluju i svoje investicije usmere ka nabavci sistema za navodnjavanje, sistema za protivgradnu zaštitu kao i da osiguraju svoje poljoprivredne kulture. U tome će im svakako Opština Gornji Milanovac dati punu podršku subvencionisanjem takvih investicija i u ovoj kao i u prethodnim, a svakako i u predstojećim godinama,” dodaje Nedeljković za Agropres.

Agropres

Ostavite komentar

error: Content is protected !!