Вести

Помозимо баки Божани пре зиме: Нема ни шпорет, ни кревет, а трошна кућа од блата прети да се сруши

Pomozimo baki Božani pre zime, Foto: Agropress

Косјерић – Тешка је старост сама по себи, али још тежа уколико је дочекате потпуно сами без ичега. Такву судбину је доживела бака Божана из села Брајковићи код Косјерића, која се плаши сваког следећег дана. Кућа у којој станује потпуно је пропала и може да се сруши сваког тренутка и затрпа несрећну старицу.

Мештани овог брдовитог села нису могли да гледају како пред њиховим очима у 21. веку једно људско биће овако пати и решили су да јој помогну, организовајући радну акцију у којој учествују сви – без изузетка.

„Кућа у којој живи је неусловна и само што се није срушила. Бака нема никога и једино јој ми можемо помоћи као комшије. Свако је дао колико је могао, али није то пуно. Покушаћемо да преправимо постојећу шупу, она је једина зидана, остатак куће је блатара“, рекао је за РИНУ, Радосављевић Данило, покретач хуманитарне акције.

Споља туга, а кад се уђе у кућу још је тужније. Зпалакао би и камен. Бака Божана нема ништа, време је узело свој данак, па су овој старици потребни и шпорет, кревет, бојлер. Нема где ни да се окупа, нити да скува ручак.

„Страх нас је како ће дочекати ову зиму и како ће преживети. Морамо јој помоћи што пре можемо. Овакву судбину нико није заслужио. Не треба њој много, само две мале собе и купатило“, каже Данило и моли све људе добре воље да помогну баки Божани, ако могу.

Све додатне информације можете добити на телефон 064/068-80-93.

Уплате можете извршити на Број рачуна 205-9011008220675-72 – донације за адаптацију куће Алексић-Брјаковићи.

Agropress

Оставите коментар

error: Content is protected !!