Vesti

Popusti i promo ponude na Zlatiboru

Foto: Zlatibor pres

Popunjenost smeštajnih kapaciteta na Zlatiboru tokom januara bila je na visokom
nivou, a zainteresovanost gostiju pokazuje da će tako biti i narednih meseci. Već prvog dana zimskog raspusta primećen je znatan priliv domaćih turista, koje spremno očekuju mnogobrojni atraktivni turistički lokaliteti u okolini Zlatibora. Znatno povećanje broja gostiju očekuje se i za predstojeće praznike, Dan zaljubljenih i Sretenje.

One koji su odlučili da odmor provedu na Zlatiboru očekuje mnoštvo zanimljivih sadržaja. To su organizovane posete ka: Stopića pećini, Muzeju na otvorenom „Staro selo Sirogojno“, vodopadu u Gostilju, i Šarganskoj osmici. Ljubitelji zimskih sportova mogu da uživaju u skijanju na Ski centru Tornik, dok je za najmlađe uređeno skijalište i sankalište u samom centru Zlatibora, na Obudojevici, gde će raditi nekoliko ski škola. Zlatiborski hotelijeri pripremili su odgovarajuće promotivne pakete za Dan državnosti, koji se praznuje 15. i 16. februara.

Vladimir Živanović,direktor TO Zlatibor, Foto: Zlatibor pres

„Oni su već izašli sa ranim rezervacijama, popustima i paketima kako za zimsku sezonu, tako i za Sretenje. Kao i svake godine razne akcije priprema i Skijalište Tornik, kao što su popusti na porodične karte i organizovanje ski vikenda. Nadamo se da će popunjenost kapaciteta biti na visokom nivou, preko 80%, koja će se zadržati do druge 13290002polovine februara“, ističe direktor TO „Zlatibor“, Vladimir Živanović.

Prema nedavno objavljenim podacima Republičkog zavoda za statistiku Zlatibor predstavlja najposećenije mesto u Srbiji. Kako bi se ovaj trend zadržao, TO „Zlatibor“ i u narednom periodu nastaviće sa promotivnim aktivnostima.

„Zaista naporno radimo i promovišemo Zlatibor za dolazeće sezone. Za nas je posebno važan mesec februar gde nas očekuju sajmovi u Sofiji i Sajam turizma u Beogradu, gde ćemo se predstaviti na poseban način. Posle toga nas očekuju sajmovi u Moskvi i Berlinu, kao i nekoliko prezentacija u gradovima. Onda kreće naša standardna promocija putem bilborda, televizije, radija, internet portala…“, dodaje Živanović.

Pored prirodnih lepota Zlatibor pruža uslove za organizovanje raznih vidova turizma, kao što su sportsko-rekreativni, zdravstveni i u poslednje vreme veoma značajan kongresni turizam. Renoviranjem brojnih hotela, proširivanjem kongresnih kapaciteta i usavršavanjem kadrova, dolazi do poboljšanja turističke ponude Zlatibora, kao jedne od važnih destinacija Srbije za organizovanje poslovnih događaja.

Zlatibor pres

Ostavite komentar

error: Content is protected !!