Vesti

Potreban novi most u Jarmenovcima

Foto: Top Pres

Topola – Noseća konstrukcija  na mostu na ulasku u Jarmenovce je oštećena. Iz tog razloga policija kontroliše saobraćaj na ovoj deonici puta, a zbog vidnog oštećenja noseće konstrukcije policija zabranjuje prevoz vozilima sa osovinskim opterećenjem preko 3,5 tone. To zapravo znači da će do izgradnje novog mosta  policija dozvoliti prelaz preko mosta samo za  one kamione sa potvrdama od strane nadležnih državnih organa. Na to će moći da računaju samo jedan broj kamiona za prevoz sirovine i gotovih proizvoda fabrike voća i povrća u Jarmenovcima, zatim mlekadžija koji otkupljuje mleko  u selu. Što se tiče prevoza drva koji je intenzivan ovih dana, prevoz mogu obaviti samo oni koji imaju prijavljenu prevozničku radnju sa prebivalištem u Jarmenovcima, Guriševcima i Vojkovcima.
Izgradnja novog mosta je neophodna jer sanacija postojećeg nije moguća, ali problem prave građani  koji imaju u svom vlasništvu zemlju oko mosta.
„Rekonstrukcija postojećom trasom nije moguća, mi moramo otkupiti zemljište i praviti nov most. Problem je što vlasnici zemljišta oko mosta moraju shvatiti da je izgradnja novog mosta neophodna za sve nas i da se taj problem mora rešiti. Građani sada misle da će od opštine dobiti silan novac ali zna se koliko ta zemlja vredi i besmisleno je sve što se dešava jer zbog hira pojedinaca trpe mnogi“, rekao je za Dragan Jovanović.

Top Pres ,Agropres

Ostavite komentar

error: Content is protected !!