Vesti

Pre paljenja otpada , setite se požara u Gorevnici, apeluje Zečević

Foto: Agropress

Rukovodilac stručno – operativnog tima za zaštitu od požara grada Čačka Bratislav
Zečević, kaže da oni već nekoliko godina u saradnji sa Komunalnom policijom sprovode brojne akcije kako bi informisali građane o opasnostima izazivanja požara.
“Pre svega delimo flajere kojima obaveštavamo građane o opasnostima, ali im i predočavamo koje su sankcije ukoliko dođe do izazivanja požara. Takođe, u stalnoj smo komunikaciji sa predsednicima mesnih zajednica naročito na seoskom području kako bi ih edukovali o opasnostima, ali i sankcijama”, kazao je Zečević .

Foto: Info Liga

On je istakao da je prema podacima iz prošle godine utvrđeno da je zbog paljenja i izazivanja požara sankcionisano devet lica , kao i da je zabeleženo 27 prijava požara.
“Ono na čemu insistiramo jeste da bi građani trebalo da se uzdržavaju od paljenja strnjika, granja i ostalih suvih materijala, naročito kabastog otpada, jer mogu na taj način da izazovu požare širokih razmera, a pogotovu to nikako ne bi smeli da rade u blizini šuma”, naglasio je Zečević.
On je podsetio na veliki požar u Gornjoj Gorevnici 2012. godine i apelovao na sve građane da se pre nego što počnu da pale otpad, granje ili strnjike obavezno sete tih užasnih scena.

Zečević je rekao da će Komunalna policija u saradnji sa stručno – operativnim timom i gradskim štabom za vanredne situacije primenjivati preventivne ali i represivne mere ukoliko i pored njihovih apela dođe do izazivanja požara širih razmera.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!