Вести Пољопривреда

Произвођаче кромпира заштитити загарантованом ценом

Milojko Mitrašinović, Foto: Agropres

Ужице – Држава треба да заштити произвођаче кромпира када га има, а када га нема, мора да интервенише са увозом, кога ће, услед недостатка домаћег, бити и увозног, каже Милојко Митрашиновић, пољопривредник из ужичког села Биоска.
„ Јака је цена, нека реална цена кромпира је 30 динара, а сада се продаје по 70, 80 динара. Реалније би било да цена кромпира буде 40 динара, али да је загарантована. То би пољопривредницима олакшало производњу, односно учинило је сигурнијом и свакако профитабилнијом,“, каже за Агропрес Милојко Митрашиновић .
Некада су земљорадничке задруге осигуравале пласман свега што пољопривредници произведу на својим њивама. Сада је барем неопходно да се они заштите тако што ће се заштитити цена, сматра Милојко.
„ Ако је цена 40 динара кромпира, нека сваке године буда та, загарантована цена,а не да буде 20 динара и да произвођачи немају рачуницу да ваде кромпир из њиве. Мора се имати нека реална цена и да пољопривредници буду сигурни да ће оно што су произвели моћи да продају . Овако је све ризик, додаје Митрашиновић за Агропрес.

Агропрес

Оставите коментар

error: Content is protected !!