Vesti

Protivgradne rakete za sve stanice u Moravičkom okrugu

Foto: GZS

Gornji Milanovac – Na drugoj redovnoj sednici Saveta Moravičkog okruga, poseban akcenat stavljen je na stanje javne bezbednosti na području opštine Gornji Milanovac,
a govorilo se i o pripremi sistema odbrane od grada u 2018.godini kao i o stanju protivgradnih stanica, raketa i protivgradnih strelaca.
Predsednik Saveta Moravičkog upravnog okruga mr Slobodan Jolović istakao je da će do 15. aprila, kad počinje sezona odbrane od grada, biti obezbeđeno da na području okruga, svaka protivgradna stanica ima preko 12 protivgrdnih raketa, koliki je optimalan broj. A posebna tema bilo je ozakonjenje objekata i analiza kako gradske i opštinske uprave sprovode svoje obaveze koje proističu iz zakona o ozakonjenju objekata.
“Konstatovali smo da pojedine uprave to dobro rade, a neke od njih treba da malo više budu posvećene tom poslu, jer to je posao koji je od opšteg interesa sa jedne strane, a sa druge u interesu je svakog građanina koji ima nelegalno sagrađen objekat da po izuzetno povoljnim uslovima to legalizuje.

Foto:GZS

Što se tiče registracije stambenih zajednica Moravički okrug je u Republici Srbiji otišao dalje od drugih i ovaj posao će privesti uspešno kraju do kraja aprila ove godine. Praktično , svaka stambena zgrada će imati svog upravnika i to će biti početak da se rešavaju neki problemi koji su vezani za kolektivno stanovanje na području čitavog okruga. Ono što započinjemo i što treba da bude završeno do kraja ove godine jeste formiranje odnosno ažuriranje adresnog registra. Svaka ulica će dobiti svoj naziv, svaka stambena i poslovna jedinica će dobiti svoj broj, uključujući i seosko područje“, istakao je Jolović.
Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, navodi da što se tiče opšte bezbednosti i suzbijanja kriminaliteta opština Gornji Milanovac je uzela aktivno učešće sa PS u gornjem milanovcu.
“Mi smo prošle godine iz budžeta izdvojili oko 15.000.000 dinara za nabavku kamera koje će služiti prvenstveno za bezbednost dece. Prošle godine smo uradili Predškolsku ustanovu „Sunce“ i obezbedili je potrebnim kamerama. Takođe Gimnaziju u Gornjem Milanovcu obezbedili sa video nadzorom , tehničku i ekonomsku školu, OŠ „Momčilo Nastasijević“, takođe pod video nadzorom će biti i gradski park i ulaz iz pravca Čačka i to ćemo završiti u narednih petnaestak do dvadeset dana. Monitoring centar za sve aktivnosti će biti u svakoj zasebnoj školi za školske objekte, a sve skupa i u stanici SUP-a u Gornjem Milanovcu gde će moći i MUP da prati aktivnosti. Kada govorim o nekom narednom periodu, mi ćemo u ovoj godini gledati da pokrijemo kamerama sve bitnije raskrsnice u gradu, tako da ćemo moći da kontrolišemo ne samo bezbednost saobraćaja već i da nesavesne vozače tom prilikom kažnjavamo i na takav način. Što se tiče same bezbednosti saobraćaja, nabavićemo i tri dopler radara za sva tri frekventna ulaza u Gornji Milanovac. Iz pravca Beograda, pravca Čačka i sa auto – puta to jest Takova. Pored svih škola će biti ugrađena i svetlosna vertikalna signalizacija koja će opominjati vozače da nailaze na mesto škole, da uspore brzinu i na svakom pešačkom prelazu stanu.
Po pitanju ozakonjenja objekata, opština Gornji Milanovac je prva u Moravičkom okrugu po broju donetih rešenja o ozakonjenju objekata. Ovom prilikom želim da pohvalim i rad Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac i sve zaposlene koji rade na poslovima ozakonjenja jer su u značajnom procentu , oko 25%, već uspeli da ozakone objekata”, jasan je Kovačević.
Glas zapadne Srbije

Ostavite komentar

error: Content is protected !!