Vesti

Puhovo sačuvalo tradiciju

Kupusijada foto GZS

Lučani – Kulturno umetničko društvo „Srpska šajkača“ i mesna zajednica Puhovo u ponedeljak 28. avgusta 2017. godine u Sportskom centru, organizovali su Takmičenje izvornih pevačkih grupa gde je učestvovalo oko tridesetak pevačkih grupa iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.
U muškoj konkurenciji dodeljeni su pehari za prve tri grupe, a titulu najbolje odnela je pevačka grupa „Etno grupa Zlakusa“iz Zlakuse, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja pevačka grupa „Bećari“iz Sevojna. Dodeljene su i tri ravnopravne prve nagrade za pevačke grupe „Sveti Đorđe“ iz Goražde, „Rade Janjina“iz Višegrada i „Potkovac“ iz Pljevalja. Najbolji solista je Milomir Popović iz Ivanjice a najbolja solistkinja Milja Dramićanin iz Ivanjice. Dodeljene su i medalje za najizvornije muziciranje, najbolji frulaš i guslar, najmlađi i najstariji izvođač, najlepša narodna nošnja, najizglednija grupa i druge.

Puhovo, takmicenje izvornih pesama, foto GZS

U takmičenju u spremanju kupusa bilo je osam ekipa, a titulu najboljeg odnela je Marina Jovičić. Dodeljena i druga i treća nagrada, najmlađi kuvar i najveselija ekipa koja je kuvala kupus. Učesnici a i gosti uživali su u degustaciji kupusa ali i gulaša od divljači.

Svoju snagu pokazalo je pet ekipa u takmičenju u prevlačenju konopca, najbolje ekipa „Bećari“ iz Sevojna dobila je pečeno prase,  a drugoplasirana ekipa Dream tim iz Puhova gajbu piva. Jedno je sigurno, takmičenje je bilo fer, a svi posetioci su uživali.Gosti su uživali i u zvucima trube uz orkestar Đordđa Jaćimovića, i uz zvuke tradicionalne srpske pesme.Za svaku disciplinu ocene je davao stručni žiri koji nije imao ni malo lak posao.

Ovu manifestaciju pomogao je Centar za kulturu i sport opštine Lučani u Guči, Turistička organizacija „Dragačevo“ Guča i mnogobrojni sponzori.

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!