Vesti

Putevi prvog i drugog reda prioritet, nekategorisani putni pravci čiste se nakon prestanka padavina

Foto: Rina

Čačak – U gradu Čačku sneg neprestano pada više od 24 časa zbog čega je došlo do povećanja snežnog pokrivača na gradskom području
preko 20 centimetra, a na planinama i do 50, rekao je za agenciju RINA pomoćnik gradonačelnika Grada Čačka Milan Bojović.
„Ekipe Javno komunalnog preduzeća zajedno sa svojim podizvođačima su u punom kapacitetu na terenu. Čiste se putevi prvog i drugog prioriteta, tako da trenutno nismo u mogućnosti da čistimo puteve trećeg prioriteta po posebnom nalogu. Danonoćno su sve ekipe na terenu, a u toku dana očekujemo i dodatne količine soli ”, rekao je Bojović.

Milan Bojović, Foto: Rina

On je dodao da su im iz preduzeća Kavim, koji vrši javni prevoz, rekli da nema obustave saobraćaja ni na jednoj liniji, što je pokazatelj da su putevi u ovakvim uslovima uglavnom očišćeni.
„U mesnim zajednicima gde je grad Čačak obezbedio raonike za čišćenje snega i platio naftu za održavanje puteva koji nisu u programu zimskog održavanja situacija nešto bolja, dok će se u onim gde ovakav vid čišćenja nije u praksi, nakon prestanka padavina izvršiti čišćenje”, kazao je Bojović apelujući na građane da ne izlaze bez preke potrebe i da koriste zimsku opremu kako bi saobraćaj bio bezbedniji.

Agropress, Rina, Gzs

Ostavite komentar

error: Content is protected !!