Вести

Putni pravac Katrići u Pranjanima asvaltiran, nastavljaju se radovi na nekategorisanim putnim pravcima u opštini Gornji Milanovac

Foto: Opština Gornji Milanovac

Горњи Милановац – Општина Горњи Милановац наставља са асфалтирањем путева и улагањем у инфраструктуру.
У Месној заједници Прањани, машине ваљевске фирме „ДИС Нискоградња“ завршиле су асфалтирање некатегорисаног пута Катрићи. Укупна уговорена вредност радова износила je 2.682.720,00 динара. Средства од 2.012.040,00 динара опредељена су из буџета општине, док су грађани учествовали средствима у износу од 25% од уговорене вредности, односно 670.680,00 динара.

Foto: Opština Gornji Milanovac

Још један у низу завршених инфраструктурних пројеката је и асфалтиран локални пут Јелићи у Месној заједници Брусница. У питању је деоница пута од 700 метара, која води од старог гробља ка цркви. На једној деоници пута постојало је и клизиште, услед кога је било неопходно поново откопати земљу, санирати клизиште и поново асфалтирати, што је успешно завршено. Вредност радова је 3.465.002,40 динара са PDV-ом, која су потпуно опредељена из буџета општине, а извођач радова је ваљевска „ДИС Нискоградња“.

Председник Месне заједнице Брусница Ненад Чоловић рекао је да је задовољан завршетком асфалтирања, као и успешно санираним клизиштем.
„Захваљујем се општини Горњи Милановац на извођењу радова у Брусници, на локалном путу од старог гробља до цркве, чијим асфалтирањем ће мештани лакше ићи до својих кућа и њива“, казао је Чоловић.
Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да општина улаже велика средства у инфраструктуру, па се тако, поред асфалтирања путева у месним заједницама, велика пажња посвећује и градским улицама.

Foto: Opština Gornji Milanovac

„Амбициозан план асфалтирања локалних и некатегорисаних путева успешно настављамо. Оно што је значајно, јесте да су у току јавне набавке за улице у граду. Најзначајнија и најскупља улица која ће се радити ове године јесте Улица Николе Луњевице, која кошта преко 103 милиона динара“, рекао је Ковачевић и нагласио да ће се реконструкцијом Улице Николе Луњевице добити једна потпуно нова улица, у којој је предвиђено да се мења све, од инфраструктуре, преко кишне и фекалне канализације, нових тротоара, расвете и, наравно, коловоза.

 

Agropress / Opština Gornji Milanovac

Оставите коментар

error: Content is protected !!