Vesti

Raspisan konkurs za zaštitu i uređenje poljoprivrednog zemljišta – Novac za navodnjavanje, nekategorisane puteve, istraživanje

Foto: www.agrotim.rs
Foto: www.agrotim.rs

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je konkurs za dodelu sredstava na terirotiji Republike Srbije, sa izuzetkom Vojvodine, za radove na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta.

Sredstava iz republičkog budžeta obezbeđuju se za kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta (144,85 miliona dinara), uređenje komasacijom (121 milion dinara), te nekategorisanih puteva i otresišta (249 miliona dinara).

Za nabavku nove opreme za navodnjavanje predviđeno je 99,8 miliona dinara u visini učešća do 50%, za iskop/bušenje bunara u funkciji navodnjavanja 20 miliona, a za izgradnju sistema za navodnjavanje 100 miliona dinara uz visinu učešća do 90%.

Finansijska podrška u vrednosti od 29 miliona dinara opredeljena je i za studijsko-istraživačke radove, programe i projekte u oblasti zaštite i korišćenja poljoprivrednog zemljišta od značaja za Republiku Srbiju. Zatim, 32 miliona dinara opredeljno je za istraživanja u oblasti uređenja poljoprivrednog zemljišta, dok je za studijsko-istraživačke radove, programe i projekte u oblasti zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta od značaja za jedinicu lokalne samouprave opredeljeno 15 miliona dinara.

Korisnici sredstava, kako je navedeno, između ostalih mogu biti jedinice lokalne samouprave, fizička lica, naučnoistraživačke organizacije, srednje i visoke stručne škole iz oblasti poljoprivrede, zemljoradnička zadruga, privredna društva i preduzetnici…

Izvor: eKapija

Ostavite komentar

error: Content is protected !!